Geschiedenis

Een stukje geschiedenis

Brassband Apeldoorn is op 8 november 1938 opgericht als Postfanfare Apeldoorn. In de loop der jaren onderging de vereniging verschillende naamsveranderingen en in 1998 vond de transformatie van fanfare naar brassband plaats.

Tot 1 januari 2010 was de vereniging gelieerd aan de TNT en heette TNT Brassband Apeldoorn. Vanaf 1 januari 2010 is de vereniging niet langer een bedrijfsvereniging en gaat zij als zelfstandig orkest onder de naam Brassband Apeldoorn door het leven.

Carre

Wapenfeiten

Sinds een paar jaar is de transformatie van fanfare orkest naar brassband voltooid. In 2008 kwamen gingen we dan ook voor het eerst als brassband op concours. We kwamen uit in de introductie afdeling en zijn door de jury in de 3de divisie geplaatst. Een mooi begin.

In 2009 kwamen we voor het eerst uit in de 3de divisie en haalden meteen een 1ste prijs met lof en recht op promotie. De jury kwam punten tekort. Vanaf dat moment zijn we dus een 2de divisie orkest. Het jaar erop hebben we bewezen dat we wel degelijk in de 2de divisie thuis horen door weer met een 1ste prijs naar huis te gaan.